Download Model question papers & previous years question papers

Posted Date: 30 Jul 2009      Posted By:: Dr.Puneet Potdar    Member Level: Gold  Points: 5 (₹ 1)

2009 All India Institute of Medical Sciences Medical M.D Pediatrics AIPG MD PAEDETRICS 2009 University Question paper



Course: M.D Pediatrics   University/board: All India Institute of Medical Sciences





PEDIATRICS

Q1. Vaccine with best efficacy:
a- TT
b- DPT
c- Measles
d- Typhoid
Ans: c.

Q2. Integrated management of childhood illness includes except:
a- ARI
b- Malaria
c- Diarrhea
d- TB
Ans: d.

Q3. Nutrition in community is assessed by all/ except:
a- Hb < 115 gm% in 3rd trimester pregnancy
b- ? 1-4 yr mortality rate
c- Height and weight of children
d- BW < 2500 gm
Ans: a.

Q4. Most common sign of acute hypoxia in neonates:
a- Tachycardia
b- Bradycardia
c- Cardiac arrest tachypnea
d- Ventricle arrhythmia
Ans: b.

Q5. Staging for Wilms syndrome:
a- Chadwick
b- International staging international society of pediatrics (ISOP)
c- AJCC
d- TNM
Ans: b.

Q6. A five year old boy has precocious puberty bp 130/80. Estimation of which of the following will help in diagnosis?
a- 17-Hydroxyprogesterone
b- 11-deoxycortisol
c- Aldosterone
d- DOCA
Ans: b.

Q7. A Down syndrome patient is posted for surgery, the necessary preoperative investigation to be done is:
a- Echocardiography
b- CT brain
c- X-ray cervical spine
d- USG abdomen
Ans: a.

Q8. A female child was brought with complaint of generalized swelling of her body. She was passing cast in her urine. No hematuria. The true statement is:
a- No IgG or C3 deposition on renal biopsy
b- Her C3 levels could be low
c- IgA nephropathy is likely
d- Alport syndrome
Ans: a.

Q9. True about infantile polycystic kidney disease include the following except:
a- Autosomal dominant
b- Hepatic cysts
c- Renal cysts present at birth
d- Periportal fibrosis
Ans: a.

Q10. Marker of neural tube defect:
a- Phosphatidylesterase
b- Pseudocholinesterase
c- Acetylcholinesterase
d- Butyrylcholinesterase
Ans: c.

Q11. A child presents raised chloride levels and suspicion of cystic fibrosis, which other test would you do to exclude the diagnosis of cystic fibrosis?
a- Repeat sweat chloride measurements
b- Nasal electrode potential difference
c- Fat in stool for next 72 hours
d- DNA analysis for delta F-508 mutation
Ans: b.






Return to question paper search

Next Question Paper: Code No: 37107 ,Jntu hyderabad IV B.Tech I Semester Supplimentary Examinations, May/Jun 2009 MULTIMEDIA AND APPLICATION DEVELOPMENT

Previous Question Paper: Code No: 37141 ,Jntu hyderabad IV B.Tech I Semester Supplimentary Examinations, May/Jun 2009 MOBILE COMPUTING

Related Question Papers:


  • AIPG MS SURGERY 2009


  • AIPG MD MEDICINE 2009


  • AIPG MD OPTHALAMOLOGY 2009


  • AIPG MS ENT 2009


  • AIPG MD PREVENTIVE MEDICINE 2009


  • Categories


    Submit Previous Years University Question Papers and make money from adsense revenue sharing program

    Are you preparing for a university examination? Download model question papers and practise before you write the exam.


    Looking for University or College admissions in India for 2019 - 2020 academic year?

    APPLY NOW
    Top Contributors
    TodayLast 7 Daysmore...

    Awards & Gifts
     
    SpiderWorks Technologies Pvt Ltd, Kochi - India. © All Rights Reserved.