Download Model question papers & previous years question papers

Posted Date: 30 Jul 2009      Posted By:: Dr.Puneet Potdar    Member Level: Gold  Points: 5 (₹ 1)

2009 All India Institute of Medical Sciences Medical MS Orthopaedics AIPG University Question paper



Course: MS Orthopaedics   University/board: All India Institute of Medical Sciences





ORTHOPEDICS

Q1. Athletic pubalgia is due to:
a- Abdominal muscle strain
b- Quadriceps strain
c- Rectus femoris strain
d- Gluteus maximus strain
Ans: a.

Q2. All are involved in entrapment neuropathy:
a- Median nerve
b- Tibial nerve
c- Femoral nerve
d- Lat cutaneous of thigh
Ans: c.

Q3. True about synovial fluid al except:
a- Secreted by Type A cells
b- Follows Non-Newtonian fluid kinetics
c- Contains hyaluronic acid
d- Viscosity co efficient is variable
Ans: a.

Q5. Which of the following is used in osteoporosis for decreasing bone resorption and increasing bone formation?
a- Teriparatide
b- Calcitonin
c- Strontium ranelate
d- Bisphosphonate
Ans: c.

Q6. Not a treatment for chronic backache:
a- NSAID
b- Bed rest for 3 months
c- Exercises
d- Epidural steroid injection
Ans: d.

Q7. Myodesis is contraindicated in:
a- Children
b- Tumor
c- Ischemia
d- Paralysis
Ans: c.

Q8. Milkman fracture:
a- Pseudofracture
b- Fracture of metatarsals
c- Fracture of distal end of radius
d- Fracture of 5th metacarpal
Ans: a.

Q9. High tibial osteotomy all true except:
a- Not > 30 degrees correction can be achieved
b- Done though cancellous bone
c- High chance of recurrence
d- It is done unicompartmental OA
Ans: A.

Q10. What is the most common cause of death after total hip replacement in elderly lady?
a- Infection
b- Deep vein thrombus
c- Pulmonary embolism
d- Pneumonia
Ans: b.







Return to question paper search

Next Question Paper: AIPG

Previous Question Paper: AIPG

Related Question Papers:


  • AIPG MD PAEDETRICS 2009


  • AIPG MS SURGERY 2009


  • AIPG MD MEDICINE 2009


  • AIPG MD OPTHALAMOLOGY 2009


  • AIPG MS ENT 2009


  • Categories


    Submit Previous Years University Question Papers and make money from adsense revenue sharing program

    Are you preparing for a university examination? Download model question papers and practise before you write the exam.


    Looking for University or College admissions in India for 2019 - 2020 academic year?

    APPLY NOW
    Top Contributors
    TodayLast 7 Daysmore...

    Awards & Gifts

    Online Members

    Asha Kurian
    More...
     
    SpiderWorks Technologies Pvt Ltd, Kochi - India. © All Rights Reserved.