Download Model question papers & previous years question papers

Posted Date: 31 Jul 2009      Posted By:: Dr.Puneet Potdar    Member Level: Gold  Points: 5 (₹ 1)

2009 All India Institute of Medical Sciences Medical M.D Radiodiagnosis AIPG University Question paper



Course: M.D Radiodiagnosis   University/board: All India Institute of Medical Sciences






RADIOLOGY

Q1. Most sensitive investigation for DCIS invasive:
a- Mammography
b- USG
c- MRI
d- PET
Ans: c.

Q2. Potential for Reperfusion of the tissue, post-infarct can be assessed by:
a- MUGA scan
b- Thallium scan
c- Echo cardiography
d- MRI
Ans: b.

Q3. On USG diffuse thickening of gallbladder with hyperechoic shadow at neck and comet-talling is seen in:
a- Xanthogranulomatous cholecystitis
b- Adenomyomatosis
c- Adenomyomatous polyps
d- Cholesterol crystals
Ans: b.

Q4. Ca breast is not discovered in mammography in young woman due to:
a- Dense glandular tissue
b- Fat replaces glandular tissue
c- Loose tissue
d- Thick overlying skin in young
Ans: a.

Q5. Adrenal adenoma on CT which is not true:
a- Hypodense mass
b- Micro calcification can be present
c- Contrast appears early and washes out late
d- Regular border
Ans: c.

Q6. Which of the following contain Fat on mammography?
a- Traumatic cyst
b- Fibroadenoma
c- Keratosis
d- Galactocele
Ans: a, d.

Q7. Prunning of vessels is seen in:
a- Lung tumor
b- Primary Pulmonary hypertension
c- Chronic Bronchitis
d- Pulmonary infections
Ans: b.

Q8. All of the following is feature of temporal lobe epilepsy except:
a- Atrophy of fornices
b- Atrophy of temporal lobe
c- Atrophy of hippocampus
d- Atrophy of mammillary body
Ans: b.

Q9. Calcification of posterior spinal ligament is best diagnosed by:
a- MRI
b- CT
c- X-ray
d- USG
Ans: b.





Return to question paper search

Next Question Paper: AIPG

Previous Question Paper: AIPG

Related Question Papers:


  • AIPG MD PAEDETRICS 2009


  • AIPG MS SURGERY 2009


  • AIPG MD MEDICINE 2009


  • AIPG MD OPTHALAMOLOGY 2009


  • AIPG MS ENT 2009


  • Categories


    Submit Previous Years University Question Papers and make money from adsense revenue sharing program

    Are you preparing for a university examination? Download model question papers and practise before you write the exam.


    Looking for University or College admissions in India for 2019 - 2020 academic year?

    APPLY NOW
    Top Contributors
    TodayLast 7 Daysmore...

    Awards & Gifts
     
    SpiderWorks Technologies Pvt Ltd, Kochi - India. © All Rights Reserved.