Download Model question papers & previous years question papers

Posted Date: 31 Jul 2009      Posted By:: Dr.Puneet Potdar    Member Level: Gold  Points: 5 (₹ 1)

2008 All India Institute of Medical Sciences General MS Anatomy AIIMS University Question paper



Course: MS Anatomy   University/board: All India Institute of Medical Sciences





Anatomy

1.In a subclavian artery block at the outer border of first rib all of the following
vessels help in maintaining the circulation to upper limp except?
a. thyrocervical trunk
b. suprascapular a
c. sub scapular a
d. superior thoracic a.
ans-

2.Fascia around nerve bundle of brachial plexus is derived from?
a.prevertebral fascia
b. clavipectoral fascia
c. deep cervical fascia
d. pectoral fascia.
ans-a

3.BUCCINATOR MUSCLE IS PIERCED BY ALL EXCEPT?
A. BUCCAL BR OF FACIAL N.
B. MUCUS GLAND OF BUCCOPHARYNGEAL FASCIA.
C. PAROTID DUCT
D. BUCCAL BR OF MANDIBULAR N.
ANS-B

4.WHICH OF THE FOLLOWING BRAINSTEM NUCLEI IS NOT DERIVED FROM ALAR PLATE?
A. HYPOGLOSSAL NUCLEI
B. INFERIOR OLIVARY NUCLEUS
C. DENTATE NUCLEUS
D. SUBSTANTIS NIGRA
ANS-D

5. WHICH IS NOT A PERMANENT MUCOSAL FOLD?
A. GASTRIC RUGAE
B. SPIRAL VALVE
C. TRANSVERSE RECTAL FOLD
D. PLICA SEMILUNARIS
ans-d

6.NOT A BOUNDARY OF TRIANGLE OF AUSCULTATION?
A. SCAPULA
B. TRAPEZIUS
C. LATISSIMUS DORSI
D. SERRATUS ANTERIOR
ans-D

7.SPLEEN PROJECTS INTO THE FOLLOWING SPACE OF PERITONEAL CAVITY?
A. GREATER SAC
B. PARACOLIC GUTTER
C. LEFT SUBHEPATIC SPACE
D. INFRACOLIC COMPARTMENT
ans-a

8. STERNOCLEIDOMASTOID IS NOT SUPPLIED BY?
A. SUPERIOR THYROID A.
B.THYROCERVICAL TRUNK
C. OCCIPITAL A
D. POST AURICULAR A
ans-b

9.WHICH OF THE FOLLOWING IS THE TERMINAL GROUP OF LYMPH NODE IN COELIAC AXIS?
A. PREAORTIC
B. LATERAL SACRAL
C. PARA COLIC
D. INTERMEDIATE GP.
ans-a






Return to question paper search

Next Question Paper: high speed network

Previous Question Paper: AIIMS

Related Question Papers:


  • AIPG


  • AIPG MD PAEDETRICS 2009


  • AIPG MS SURGERY 2009


  • AIPG MD MEDICINE 2009


  • AIPG MD OPTHALAMOLOGY 2009


  • Categories


    Submit Previous Years University Question Papers and make money from adsense revenue sharing program

    Are you preparing for a university examination? Download model question papers and practise before you write the exam.


    Looking for University or College admissions in India for 2019 - 2020 academic year?

    APPLY NOW
    Top Contributors
    TodayLast 7 Daysmore...

    Awards & Gifts
     
    SpiderWorks Technologies Pvt Ltd, Kochi - India. © All Rights Reserved.