Sikkim Manipal University BT0078 - Website Design MQP model question papers



Download Model question papers & previous years question papers

Posted Date: 22 Jan 2011      Posted By:: Miss Nisha Dilip Talreja    Member Level: Gold  Points: 5 (₹ 1)

2010 Sikkim Manipal University B.Sc Information Technology BT0078 - Website Design MQP Question paper



Course: B.Sc Information Technology   University/board: Sikkim Manipal University





Subject Code: BT0078
Subject Name: Website Design
Credits: 2 Marks: 70
Part A (One mark questions)
1. The internet is based on a large number of protocols and conventions and such protocol is explained in the technical publication called as ________
A.RFF
B.RFC
C.RCC
D.CSS
2. The browser display window can be used to display more than one document at a time using ____________
A. Frames
B. Columns
C. New Window
D. Extras
3. _________ assigns distinctive names and addresses to computers connected on the Internet.
A. General Atomics
B. InterNIC
C. Network Domain
D. AT & AE
4. ______ is a specialized computer that reads the address of each TCP/IP packet and sends the packet to its destination.
A. Server
B. FTP
C. LAN
D. Router
5. _________ is an XML-based markup language describing the formatting of XML data for output to screen, paper or other media.
A. XSLTE
B. DHTML
C. XSL-FO
D. External CSS
6. Which of the following is/are the graphics file formats?
A. GIF
B. JPEG
C. TIFF
D. All A, B & C
7. PNG stands for _____________
A. Portable Network Group
B. Portable Node Graphics
C. Portable Network Graphics
D. Portable Node Group
8. The _________ attribute of tag specifies the URL of the application on the web server that is to be called when the user clicks the Submit button.
A. Action
B. Method
C. Type
D. Name
9. Marketing and buying products and services through Internet is called ____________
A. Internet Marketing
B. Local trade
C. Internet commerce
D. Electronic commerce
10. CSS stands for _______________.
A. Computer Style Sheets
B. Cascading Style Sheets
C. Compound Style Sheets
D. Graphic Style Sheets
11. Choose the well optimized web page size.
A. 0-100K
B. 0-40K
C. 10-20K
D. 0-256K
12. SGML stands for _______________
A. Simple Generalized Markup Language
B. Standard Generalized Markup Language
C. Standard Graphical Markup Language
D. Simple Graphical Markup Language
13. _____Is a block-level tag that's used to enclose multi-line quotations from other sources.
A.

B.
C.
d.

14. _______is a freeware utility that allows you to create impressive Web page buttons.
A. Buttonmedia
B. Buttonmania
c. Buttoncreator
D. None of the above
15. The _________ attribute is used to name the standard namespace for instances, which is XMLSchema-instance.
A. schema Location
B. schema
C. location
D. schemaInstance
16. Pick up the optional element(s) in a SOAP message.
A. Text
B. Body
C. Header
D. footer
17. WSDL stands for ____________
A. Web Sphere Description Language
B. Web Service Data Leak
C. Web Sphere Data Link
D. Web Service Description Language
18. HTTP stands for ________
A. Hyper Text Transfer Protocol
B. Hyper Tension Transfer Protocol
C. Hyper Tech Transfer Protocol
D. Hyper Talk Transfer Protocol
19. The attribute 'disable-output-escaping' belongs to _______________ element.
A.
B.
C.
D.
20. The _______________ is used to put a conditional test against the content of the XML file.
A.
B.
C.
D.
Part B (Two marks questions)
21. The primary attributes of the
tag are______________
1. style
2. class
3. id
A.1, 2 & 3
B.2 & 3
C. 1 & 3
D. 1 & 2
22. TCP stands for __________ and IP stands for ___________
A. Transmission Center Protocol, Information Protocol
B. Transport Center Protocol, Intranet Protocol
C. Transmission Control Protocol, Incoming Protocol
D. Transmission Control Protocol, Internet Protocol
23. State True or False statements.
1. Hierarchical applies to sites that are information-rich and are best organized as a large tree, much like a library.
2. Global applies to sites where you can easily and logically jump among all points; this is best if you are presenting information in fewer, broader categories.
A. 1-True, 2-False
B. 1-False, 2-False
C. 1-False, 2-True
D. 1-True, 2-True
24. Advantages of XML
1. XML Separates Data from HTML
2. XML Simplifies Data Sharing
3. XML Simplifies Data Transport
4. XML Simplifies Platform Changes
A. 1, 2 & 3
B.2, 3 & 4
C.1, 2, 3 & 4
D. 1, 3 & 4
25. Pick up the correct specifications of the style attribute.
1. H3 {font-family: Arial}
2. H3 {font-family: Arial; font-style: italic;}
3. H3 {font-family: Arial; font-style: italic; color: green}
4. H3 {font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;}
A. 1, 2, 3 only
B. 1, 2 only
C. 3, 4 only
D. All 1, 2, 3 & 4
26. Pick up the attributes that are supported by table element.
a. align
b. border
c. bgcolor
d. nowrap
A. a, b, c only
B. a, b only
C. c, d only
D. All of the above
27. Pick up the correct data types of the XML elements.
a. PCDATA
b. EMPTY
c. ANY
d. NOTHING
A. a, b, c only
B. a, b, d only
C. b, c, d only
D. All of the above
28. Match the following w.r.t XML schemas:
Schema Purpose
1. SVG a. Addresses the creation of events and listeners
2. XForms b. Addresses form input collection and submission
3. XML Events c. Addresses graphics
A. 1-c, 2-b, 3-a
B. 1-a, 2-b, 3-c
C. 1-b, 2-a, 3-c
D. 1-b, 2-c, 3-a
29. If we want the elements and attributes that are not defined directly in the schema element to be included in the target namespace, schema's ___________ must be set to ____________
A. targetNamespace, schema
B. elementFormDefault, qualified
C. elementFormDefault, schema
D. xmlns, elementFormDefault
30. __________ and ________ are the two utility elements in WSDL specification.
A. definition, type
B. documentation, import *
C. message, port Type
D. binding, service
31. The powerful capabilities provided by XSL are _____________
1. the creation of formatting constructs including generated text and graphics
2. the definition of reusable formatting macros
3. writing-direction independent style sheets
4. extensible set of formatting objects
A) 1, 2, 3 & 4*
B) 2, 3 & 4
C) 1, 2 & 3
D) 1, 3 & 4
Part C (Four marks questions)
32. Which of the following are belongs to Styles of navigation?
1. Embedded links
2. Bread-crumb trail
3. Mix and match
4. Tab navigation
5. Site map
A.1, 2, 3, 4 & 5*
B.2, 3, 4 & 5
C.1, 3, 4 & 5
D.1, 2, 4 & 5
33. Match the following w.r.t web graphics tools:
Web graphic tools and its purpose
1. DeKnop a. Manipulate both vector and bitmap images
2. Gimp b. Create pictures and animations
3. PhotoPlus c. Free graphics editor
4. Macromedia Fireworks d. Create customized web page buttons quickly
A. 1-d, 2-c, 3-b, 4-a *
B. 1-b, 2-c, 3-d, 4-a
C. 1-c, 2-d, 3-a, 4-b
D. 1-a, 2-b, 3-c, 4-d
34. Disadvantages of DTDs
1. DTDs are written in a syntax unrelated to XML, so they cannot be analyzed with an XML processor.
2. It can be confusing to deal with two different syntactic forms, one to define a document and one to define its structure.
3. Do not allow restrictions on the form of data that can be the content of a particular tag
4. There are only 10 data types, none of which is numeric
A. 1, 2, 3 & 4
B. 2, 3 & 4
C. 1, 3 & 4
D. 1, 2 & 3
35. Match the following w.r.t styles of navigation:
Style Purpose:
1. Embedded links a. one-stop shopping for everything on your site
2. Bread-crumb trail b. for breaking into a few primary categories
3. Tabbed c. for organizing large amounts of information
4. Site map d. most basic form of navigation
A.1-a, 2-b, 3-c, 4-d
B.1-b, 2-c, 3-d, 4-a
C. 1-d, 2-c, 3-b, 4-a
D. 1-c, 2-a, 3-b, 4-d
36. Match the following w.r.t Markup Languages.
Purpose of Markup Language
1. SGML a. meta-language and you can define your own elements
2. HTML b. specific application with a specific set of rules that are defined in DTD
3. XML c. meta-language that describes another language and you cannot define your own elements
A. 1-b, 2-c, 3-a
B. 1-a, 2-b, 3-c
C. 1-b, 2-a, 3-c
D. 1-c, 2-b, 3-a *
37. Three major roles within the web service architecture are ______
1. Service provider
2. Service requestor
3. Service registry
4. Service database
5. Service server
A. 1, 2 & 3
B. 2, 3 & 4
C. 3, 4 & 5
D.1, 2, 3, 4 & 5*
38. Limitations of CSS.
1. CSS cannot reuse document data
2. CSS cannot conditionally select document data
3. CSS cannot calculate quantities or store values in variables
4. CSS cannot generate dynamic text, such as page numbers
A. 1, 2 and 3 only
B. 2, 3 and 4 only
C. 1, 2 and 4 only
D. All 1, 2, 3 & 4 *
Answer Keys
Q. No.
Ans. Key
Q. No.
Ans. Key
1
B
21
A
2
A
22
D
3
B
23
D
4
D
24
C
5
C
25
D
6
D
26
D
7
C
27
A
8
A
28
A
9
D
29
B
10
B
30
B
11
C
31
A
12
B
32
A
13
A
33
A
14
B
34
A
15
A
35
C
16
C
36
D
17
D
37
D
18
A
38
D
19
D
20
A


Attachments:





Return to question paper search

Next Question Paper: Allahabad University, B.Com. (Part-II) Examination, Business Statistics

Previous Question Paper: Artificial intelligence

Related Question Papers:


  • BT0075-RDBMS with MYSQL


  • Oops with Java - BT0074


  • Multimedia Systems - BT0077, MQP


  • Multimedia Systems - BT0077, MQP


  • Multimedia System - BT0077, MQP


  • Categories


    Submit Previous Years University Question Papers and make money from adsense revenue sharing program

    Are you preparing for a university examination? Download model question papers and practise before you write the exam.


    Looking for University or College admissions in India for 2021 - 2022 Academic Year?

    APPLY NOW
    Top Contributors
    TodayLast 7 Daysmore...

    Awards & Gifts
     
    SpiderWorks Technologies Pvt Ltd, Kochi - India. © All Rights Reserved.